סקר מנהלים שבץ
- ראשי
- >
- בדיקת סקר...
שבץ מוחי הינו גורם התמותה השלישי בשכיחותו והסיבה השכיחה ביותר לנכות בעולם המערבי. במטופלים לאחר שבץ קיימת חשיבות רבה לאבחנת הסיבה לשבץ והתאמת טיפול מתאים על מנת למנוע אירוע חוזר.
יחד עם זאת, במקרים רבים (פירוט בהמשך) ניתן באמצעות בדיקות פשוטות לאבחן גורמי סיכון לשבץ עוד טרם הופעת אירוע, ובאמצעות טיפול נכון להפחית את הסיכון לשבץ בצורה משמעותית ולמנוע תחלואה ונכות קשים.
ביצוע סקר ראשוני למניעת שבץ מומלץ לאנשים מעל גיל 60, או לאנשים מעל גיל 50 אשר הינם בעלי גורם סיכון למחלות כלי דם (יתר לחץ דם, סוכרת, היפרליפידמיה, עישון).
סקר למניעת שבץ במסגרת המרכז הישראלי לשבץ
במסגרת ביצוע הסקר תגיעו למרכז הישראלי לשבץ לביצוע מספר בדיקות ממוקדות באופן מרוכז:
- פגישה עם נוירולוג מומחה לשבץ
- דופלר עורקי צוואר
- הולטר לחץ דם 24 שעות (ייאסף מביתכם על ידי שליח ללא עלות נוספת)
- הולטר אקג 24 שעות (ייאסף מביתכם על ידי שליח ללא עלות נוספת)
עם השלמת הבדיקות, תערך שיחת זום עם מומחה השבץ אשר יוודא כי אתם מקבלים טיפול מיטבי להגנה מפני שבץ, ויעביר אליכם סיכום עם ההנחיות המומלצות. ביצוע הסקר מביא לשקט נפשי, ועוזר לשמירה על בריאות המוח ועל איכות החיים בכל גיל.
סקר למניעת שבץ לחברות ועסקים
המרכז הישראלי לשבץ מציע סקר ממוקד לחברות וגופים עסקיים המעוניינים בביצוע סקר שבץ לעובדיהם במקום העבודה. פנו אלינו לקבלת פרטים נוספים.
גורמי סיכון לשבץ בקרב האוכלוסיה, אבחנה וטיפול
כמיליון וחצי ישראלים מאובחנים עם גורמי סיכון למחלות כלי דם (גורמי סיכון וסקולריים), לרבות יתר לחץ דם, סוכרת, דיסליפידמיה. בקרב רבים אחרים, גורמי סיכון אלו קיימים אך לא מאובחנים. איתור מוקדם של גורמי סיכון אלו, טיפול ואיזון הינם בעלי חשיבות רבה למניעת שבץ בפרט ותחלואה וסקולרית בכלל.
היצרות עורקי תרדמה (קרוטיד) – היצרות של עורקי התרדמה כתוצאה מהתפתחות טרשת עורקים הינה סיבה נפוצה וחשובה לשבץ מוחי איסכמי. באמצעות בדיקת דופלר עורקי צוואר ניתן לבצע אבחון מהיר של היצרויות אלו, ולהתאים את הטיפול הנדרש. במקרים בהם אובחנה היצרות, בחלק מהמקרים ניתן להסתפק בטיפול תרופתי ומעקב, בעוד במקרים אחרים מומלץ על ביצוע התערבות בעורק (באמצעות צנתור או ניתוח) על מנת למנוע שבץ איסכמי בעתיד.
פרפור עליות (פרפור פרוזדורים) הינה הפרעת הקצב הלבבית השכיחה ביותר באוכלוסיה. במקרים רבים, הפרעת קצב זו אינה מורגשת כלל אך עלולה להביא להיווצרות קרישי דם בעליה השמאלית בלב וכתוצאה מכך לשבץ. במקרים בהם מאובחן פרפור עליות, מתן טיפול תרופתי מתאים לדילול דם מפחית באופן משמעותי את הסיכון לשבץ.
ניתן וחשוב למנוע אירועים מוחיים עוד טרם הופעתם. אנו ממליצים לכל אדם מעל גיל 60 או לכל אדם מעל גיל 50 אשר הינו בר גורם סיכון כלשהו למחלות כלי דם לעבור בדיקות סקר ראשוני למניעת שבץ על מנת להפחית את הסיכון ולמנוע נכות ופגיעה נוירולוגית.